Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Wijnportaal

Over Wijn en wijn

WijnEnWijn.nl is ontwikkeld voor de wijnconsument om het vinden, selecteren en kopen van wijnen gemakkelijk te maken. Het aanbod van wijn op internet is in korte tijd erg groot en divers geworden. Dat is een goede zaak. Maar de vindbaarheid wordt daarmee ook complexer.

Tegelijk streven we naar een goede kwaliteit van het winkelen op internet. Niet elke wijn-webwinkel kan deelnemen in het portaal. Aspecten als winkelgemak, goede betaalregelingen, betrouwbaarheid en transparantie vinden wij basisvoorwaarden.

Het blijkt dat 63% van de consumenten die op internet aankopen doet, eerst het product vergelijkt. De bekende vergelijkingsites doen dit voor producten die uniform zijn, van camera tot kinderwagen. Wijn is een product wat per domein, per jaar en per regio juist niet vergelijkbaar is. Daarom is de informatie over de wijn minstens zo belangrijk als de prijs. Sterker nog: de prijs is een resultaat van alle factoren die de ene wijn zo veel mooier maakt dan de andere wijn. Wijn is emotie, wijn is een verhaal. Ons portaal helpt u die wijnen te vinden. De deelnemende webwinkels zorgen voor goede achtergrondinformatie over het domein, de druif of zelfs de wijnboer die het verschil kan maken.

Onze stelling is: u krijgt nu méér informatie over de smaak van de wijn dan in de supermarkt en u heeft meer keus dan de gespecialiseerde wijnwinkel u kan bieden!

Tja, digitaal proeven laat nog even op zich wachten, maar in welke winkel mag u eerst proeven voor aankoop? Dat blijft toch verborgen onder de kurk. Daarom is de garantieregeling ook belangrijk: niet goed, wat dan? De webwinkels vertellen het u. En heeft u toch klachten; vertel het ons! Als onafhankelijke partij bemiddelen we graag voor u met de wijnwinkel waar u mindere ervaringen mee heeft.

Nog een voordeel: de wijn wordt bij u thuisbezorgd. Soms is dat gratis, soms wordt een bijdrage in de verzendkosten gerekend. Ook de omvang van de bestellingen  kan variëren: sommige wijnen gaan per 6 of 12, als hele doos. Ander wijnwinkels bieden de fles per stuk aan. Als een wijn per stuk wordt aangeboden dan kunt u zelf uw doos samenstellen met meerdere soorten. De besteleenheid vind u in het overzicht.

Het wijninformatiecentrum onderzoekt het aankoopgedrag van consumenten. Het interessante dat 400 miljoen flessen per jaar de weg naar de wijnconsument vinden. Ongeveer 80% wordt in de supermarkt gekocht, en de gemiddelde prijs is € 2,60. Dat zegt misschien iets over de wijndrinker: prijs gaat voor smaak. Toch is dat beeld niet juist. De afgelopen jaren is de aankoop op internet gestegen van ca 2% naar ruim 8%. En daar blijkt smaak het belangrijkste criterium te zijn! Conclusie: het soepele wijntje halen we in de supermarkt, het wijntje waar we van willen genieten kopen we bij de wijnspecialisten op internet.

WijnEnWijn.nl is opgericht in 2007. Nadat meerdere wijn-webwinkels hadden aangegeven dat de communicatie naar de consument verbeterd kan worden hebben Hoenderdos Marketing en Serve it V.O.F. de uitdaging opgepakt. WijnEnWijn.nl is volledig onafhankelijk en streeft naar een optimale intermediairfunctie in de wijnmarkt op internet. Het portaal zal de komende maanden worden uitgebreid met nieuwe functies om het winkelen op internet voor u nog prettiger te maken: bijvoorbeeld het bewaren van uw gevonden wijnen, het markeren van uw favoriete wijnen en het beschrijven van uw proefnotities.

Vertel uw wijnvrienden van deze site en vertel ons als er verbetering mogelijk is!