Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Wijn van de maand: september

Maandelijks zet WijnEnWijn.nl een specifieke wijn in de spotlight!

Land  : Italië
Wijngebied  : Sardinië
Wijnhuis  : Vitivinicola Antonio Argiolas
Soort  : Rosé
Druivensoort  : Bovale
Kleur  : Helder, licht roze
Smaaktype  : Smaak 6: Roséwijnen
Jaar  : 2006
Smaak  : Een fruitige aanzet, lekker sappig, een mooie mild droge smaak, ook weer een heel eigen stijl, lekker stevig met wat kruiden, wat rinsigheid en een opwekkend, duidelijk bitter in de finale; een perfecte eetrosé.
Geur  : Delicate fruittonen, framboos en kersen, heerlijk geurig met bloemen en bosbessen.
Serveeradvies  :

Mooi als aperitief, bij antipasti, pastagerechten, salades lichte vleesgerechten met wit vlees, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees

Serveertemperatuur  : Goed koel serveren op 8-10°C.
Bewaaradvies  : Gemaakt om direct te drinken, maar kan nog ongeveer twee jaar mee.
Inhoud  : 75 cl

 

Op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Cagliari rond de plaatsen Serdiana, Senorbi en Selegas bevinden zich de wijngaarden van het Wijnhuis Antonio Argiolas. Het zachte klimaat in combinatie met de vruchtbare bodem maken het leven en de wijnen hier zeer aangenaam.

Het wijnhuis wordt geleid door Antonio Argiolas, een man die de tachtig inmiddels is gepasseerd. Hij wordt bijgestaan door z'n beide zoons Franco en Peppetto. Door de ervaring van Antonio en de moderne visie van z'n zoons krijgen de wijnen van Argiolas een bijzondere smaak.

Vinificatie van de inheemse druivenrassen als Cannonau en Monica vindt tegenwoordig op een moderne wijze plaats. Argiolas bezit wijngaarden in verschillende DOC gebieden en produceert zowel droge witte als rode wijnen. Buiten de bekende Cannonau di Sardegna brengen zij ook een rode Monica di Sardegna, een witte Nuragus di Cagliari en een eveneens witte Vermentino di Sardegna op de markt. Allemaal wijnen op basis van eigen, Sardijnse druivenrassen, dus met een heel eigen karakter.

Door constante vernieuwing en investeringen in het eigen bedrijf worden de wijnen van Argiolas beschouwd als de top van Sardinië. Alle wijnen bezitten de karakteristieke Sardijnse kenmerken, die ze zo eindeloos boeiend én lekker maken.

 

Geïnteresseerd? Kijk hier voor de beste aanbieding!