Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Wijnconsument zeer tevreden over internetaankopen

Door: Karel Hoenderdos

Een uitgebreid onderzoek onder de afnemers van wijn-webwinkels heeft inzicht gegeven in het koopgedrag en de tevredenheid van de internet wijnconsument. Een van de meest opvallende uitkomsten is de hoge tevredenheid over de wijn-webwinkel.

Het onderzoek is uitgevoerd door WIJNenWIJN.nl, die als intermediair optreedt tussen de zoekende wijnconsument en de wijn-webwinkel. Slechts 2% van de consumenten vindt dat het beter kan en 3% heeft klachten gehad die niet naar tevredenheid zijn opgelost. Deze tevredenheid leidt tot een bekend patroon: 88% van de wijnconsumenten koopt ook op internet bij zijn vertrouwde adres!

Het opvallende van deze cijfers is dat het landelijk gemiddelde over ontevredenheid bij webwinkelen veel hoger ligt, namelijk rond de 38%. De onderzoekers van WIJNenWIJN.nl vermoeden dat dit komt omdat wijn een gepassioneerd product is. Er wordt veel aandacht besteed aan informatie over de herkomst, de smaak, de wijnboer en veel andere aspecten die op het schap van de supermarkt niet mogelijk zijn. Daarbij komt ook dat de wijn-webwinkel goed bereikbaar is voor specifieke vragen en wensen. Deze factoren, samen met de tevredenheid over de levering, zorgen voor een snelle groei van de wijnverkoop op internet.