Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Wijn van de maand: juli

Maandelijks zet WijnEnWijn.nl een specifieke wijn in de spotlight!

In juli is dit de maandwijn Finca Sophenia Altosur Rosé.

Land  : Argentinië, Mendoza
Wijnhuis  : Finca Sophenia
Druif  : Malbec
Jaar  : 2007
Kleur  : Dieproze
Smaak  : Een krachtige fruitige smaak met wat frisse zuren en aroma’s van aardbeien en frambozen
Genietmoment  : Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees en gevogelte

 

Finca Sophenia is een van de dynamische wijnhuizen die de afgelopen jaren in deze streek zijn neergestreken. Roberto Luka legde de basis voor dit bedrijf. Hij was de inspirator en is de belangrijkste aandeelhouder van Finca Sophenia. Hij had al veel ervaring opgedaan in de wijnwereld toen hij zijn eigen bedrijf begon.

Finca Sophenia is in 1997 opgericht, en de naam is een combinatie van de namen van zijn twee dochters Sophia en Eugenia.

De wijngaarden zijn aangeplant over een oppervlakte van totaal 120 hectare, op een mooie bodem met een uitstekende natuurlijke afwatering. Voor de druivensoorten is vooral gebruik gemaakt van de beste Franse klonen, geënt op Amerikaanse onderstok. Het microklimaat in deze wijngaarden is ideaal, en er vindt een langzame rijping plaats door een sterk verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Hierdoor zijn de aroma’s van de wijnen optimaal.

De productie bij Finca Sophenia bestaat uit twee kwaliteiten: onder het label ‘Altosur’ worden soepele en toegankelijke wijnen geproduceerd, en de allerbeste wijnen worden onder de eigen naam, Finca Sophenia, geproduceerd.