Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Wijnliefhebbers leren kijken, ruiken, proeven en beoordelen in nieuwe cursus

Kijken, ruiken, proeven en beoordelen. Wijnliefhebbers die op ontspannen wijze kennis willen maken met wijn, kunnen sinds kort daarvoor terecht in Zwolle. Daar is de nieuwe wijncursus van Landstede Training, Opleiding & Advies gestart.

In Zwolle neemt de ervaren sommelier en SVH Meestergastheer Ailko Faber cursisten mee in de wereld van wijn. De nieuwe cursus is een samensmelting van de Basiscursus Wijn en Het Wijnbrevet van SWEN (Stichting Wijn Examen Nederland). Door deze samenvoeging is er geen onnodige overlap van kennis meer.

Voorafgaand aan de inschrijving maken de cursisten de keuze of zij op beginners (niveau 1) of gevorderden niveau (niveau 2) willen uitstromen. Onderwijsinstelling Landstede is de eerste in Nederland die de cursussen samenvoegt. In de eerste lessen maken de cursisten onder meer kennis met de belangrijkste wijngebieden, druivenrassen en proefmethodes, wat zorgt voor een goede basis.

Zij breiden hun wijnvocabulaire uit en trainen zichzelf in het kiezen van een goede wijn bij verschillende gerechten. Om een gevorderd niveau te bereiken zullen de cursisten de basiskennis meer gaan uitdiepen. De cursisten worden voorbereidt op het examen voor het landelijk erkende Wijnbrevet. De diverse wijnbereidingsmethoden (de vinificatie), wijnwetgeving, etiketten, kennis over het brengen van bezoeken aan wijnproducenten, markten en beurzen zullen eigen worden gemaakt.