Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Welnessbehandelingen met Wijn

Bron: Telegraaf

Dat met name rode wijn een heilzame en gezonde werking heeft weten veel mensen, maar dat er nu ook met druivenpitten heuse wellnessbehandelingen worden uitgevoerd is minder bekend.

Het geheim van de druivenpit heet in vakjargon oligomere proanthocyanidinen oftwel OPC – een krachtige antioxidant. 'Druivenpitten zijn krachtige antioxidanten en beschermen het lichaam tegen vroegtijdige veroudering en allerlei andere kwalen,' aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland.

Daarom heeft een aantal kuurhotels aangesloten bij de keten Wellness-Hotels Deutschland nu ook wijntherapieën opgenomen in hun wellness arrangementen. Niet alleen om te drinken maar ook voor uitwendig gebruik. Denk daarbij aan lichaamsscrubs, peelings, massageolie en wijnbaden.

Hotels die vinotherapie behandelingen aanbieden zijn onder meer het Wellness & Vitalhotel Mangler in Todnauberg in het Zwarte Woud, hotel BollAnt’s im Park in Bad Sobernheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en het Parkhotel Bayersoien am See nabij Munchen. Nadere info op www.w-h-d.de

Gezondheidbommetjes: Druiven - en dan vooral rode, biologisch geteelde druiven - zijn echte gezondheidsbommetjes. Het vruchtvlees en vooral de druivenvelletjes en pitten bevatten krachtige werkstoffen - anti-oxidanten - die goed zijn voor huid, hart en bloedvaten. Druiven hebben ook een detoxifiërende werking.

Ze zorgen ervoor dat de gifstoffen in je lichaam weggevoerd worden.