Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Britse 15- jarige scholier te jong voor winegums

De Britse Jaz Boghal was stomverbaasd toen hij na het kopen van de zak winegums door een winkelmedewerker van een grote winkelketen werd aangehouden.

De medewerker hield de jongen aan en stond erop dat hij de zak winegums teruggaf aan de medewerker. De medewerker wees nadrukkelijk naar het woord "wine" op de verpakking en vertelde vastberaden dat de jongen deze snoepjes niet had mogen kopen omdat er wijn in de snoepjes zou zitten en de jongen dus nog te jong was voor de snoepjes.

De jongen ging stomverbaasd naar huis en vertelde het verhaal aan zijn moeder die vervolgens linea recta terug ging naar de winkel om een verklaring te krijgen voor dit rare voorval. De moeder benadrukte in de winkel: "Iedereen weet toch dat er geen echte wijn in winegums zit?!"

De directeur van de winkel zegt dat dit vooral is ontstaan door dat een medewerker wat  overenthousiast te werk is gegaan en doordat de computer aangaf dat het product niet aan mensen onder de 18 verkocht mocht worden. De directeur verzekerde dat deze fout nooit meer gemaakt zou worden. 

 

Bron: Telegraaf / HLN