Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Stroomopwaarts: een bijzondere rode wijn voor het goed doel

Stichting WorldGranny en wijnproducent Lindenhof presenteren gezamenlijk een Zuid- Afrikaanse rode wijn: Stroomopwaarts. Per verkochte fles gaat een bijdrage van 1 euro naar WorldGranny die met en voor ouderen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van hun leven en dat van hun familie.

Stichting World Granny is een organisatie die zich inzet voor een wereld waarin alle ouderen met hun familie en gemeenschap een gezond en veilig sociaal leven zonder armoede kunnen leiden. Steeds meer inwoners van Afrika, Azië en Zuid-Amerika worden ouder zonder dat zij nog door hun familie kunnen worden onderhouden. WorldGranny is ook actief in Zuid-Afrika. De fondsenwerving komt ten goede aan microkredieten, de aanleg van moestuinen en het verzorgen van toegang tot basisvoorzieningen, zoals schoon drinkwater en medicijnen. 

Speciaal voor deze wijn heeft acteur en schilder Jeroen Krabbé het etiket ontworpen. Jeroen Krabbé is als ambassadeur betrokken bij de campagne.

Samen met de wijnmakers van Lindenhof heeft Nederlands bekendste wijnschrijver Hubrecht Duijker zich als ambassadeur ontfermd over de samenstelling van de wijn - een speciale compositie van de blauwe topdruiven syrah (85 procent) en mourvèdre (10 procent), die net als de beroemde Côte Rôtie worden aangevuld met een beetje witte viognier (5 procent). De druiven komen van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in de regio Paarl. Na zijn gisting heeft de wijn 14 maanden gerijpt in fusten van Franse en Amerikaanse origine.

De Stroomopwaarts wijn is te koop in 38 wijnhandels in Nederland die u kunt vinden op Stroomopwaarts.org.

 

Bron: Wijninfo