Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Kieskeurige Parijse wijndief gepakt

De Franse politie heeft een 44-jarige wijndief gepakt die het voorzien had op kostbare topwijnen.

De boef werd opgepakt toen hij net met 262 flessen wijn met een waarde van rond de 250.000 euro op weg was naar zijn huis ten westen van Parijs.

De dure wijnen waren kort daarvoor gestolen uit de wijnkelder van het luxe restaurant Le Carré des Feuillants, een door Michelin met twee sterren en vier bestekjes onderscheiden restaurant in het centrum van Parijs.

Dit restaurant, waar een menu tijdens het diner al snel meer dan 150 euro kost, heeft in totaal meer dan 3200 wijnen op de kaart staan met prijskaartjes tot 7.000 euro voor de duurste fles, een Romanée-Conti.

De wijnkelder van Le Carré des Feuillants werd, net als andere kostbare wijnkelders, door de politie in de gaten gehouden na een eerdere grote wijndiefstal bij de befaamde Parijse delicatessenwinkel Hédiard, waar een paar maanden gelden enige tientallen flessen gestolen werden met een totale waarde van 300 à 400.000 euro.

Gezien de wijze waarop de alarminstallaties onklaar waren gemaakt en de hiervoor benodigde deskundigheid is er volgens de politie waarschijnlijk sprake van meerdere daders.

 

Bron: Agence France Presse / AFP / nieuwslog.nl