Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Wijnkoningin Zuid-Holland

Zaterdag 14 maart wordt om 14.00 uur de nieuwe wijnkoningin van de provincie Zuid-Holland gekozen door een deskundige jury en gekroond door de gedeputeerde Erik van Heijningen. Deze feestelijke kroning vindt plaats in de Orangerie van Wijngaard Domein de Vier Ambachten, gelegen aan Biertsedijk 8, Simonshaven op Voorne-Putten.

De jury die - naast de gedeputeerde - bestaat uit Marnix Trouwborst, wethouder en loco-burgemeester van Bernisse en Paul Makken, ANWB programmamanager Mooi Dichtbij kiest uit de kandidates de nieuwe wijnkoningin 2009. U bent van harte welkom om onder het genot van een glaasje wijn de verkiezing en kroning op de wijngaard gratis bij te wonen.

De nieuwe wijnkoningin wordt gekroond met een speciaal voor deze functie ontworpen zilveren kroontje. Het kroontje is gemaakt door Malu de Wit en Bouke Lobé van de vakschool voor goud en zilversmeden uit Schoonhoven.

Met de verkiezing van een wijnkoningin in Zuid-Holland continueert Wijngaard Domein de Vier Ambachten de in 2008 ingezette traditie. De grootste wijngaard van Zuid-Holland, op een half uurtje rijden van Rotterdam gelegen, is gastheer en organisator van deze verkiezing.

Bron: Wijninfocentrum