Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Extra » Pers

Pers

Internetwijn, is dat lekkerder?

Steeds meer mensen bestellen wijn via internet: de digitale wijnwinkel is 24 uur geopend. Het is in ieder geval hip en handig, maar is het ook lekkerder? Volgens het Wijninformatiecentrum zijn de internetwijnen het enige segment waar echt groei in zit. Ruim 10% van de wijn wordt verkocht via internet, dat zijn meer dan 20 miljoen flessen. Wat brengt een wijnliefhebber aan de PC?

Google wordt een Jungle

Of je nu een camera, een MP3 speler of een goede fles wijn wilt bestellen, je moet het wel kunnen vinden. Maar het aanbod wordt zo overdadig dat Google zelf een jungle geworden is. Zoek naar Bordeaux, Barolo of Bourgogne, in alle gevallen zijn er meer dan 2 miljoen hits!

Zoek naar wijnwebwinkel en je vindt er 14.000. Het wordt dus een hele speurtocht van de ene website naar de andere. Een kwartier later ben je óf het spoor bijster óf  heb je in een webwinkel min of meer toevallig een doos wijn besteld. Want waarom je in die winkel gestrand ben blijft de vraag, misschien omdat het tijd was om te beslissen. Wat in de supermarkt ontbreekt aan informatie, is op mijn PC in overtollige overdaad aanwezig: alle informatie over alle wijnen. Met een recept, met een proefnotitie, met de wijnboer er bij en alle medailles die hij verdiend heeft.
Maar als wijnliefhebber wil je niet spoorzoeken, je wilt vinden! Dat doet WIJNenWIJN.

En toen kwam de wijnvergelijker!

Gelukkig, de markt op internet is ook zelfregulerend. Een selecte groep wijnliefhebbers, die ook nog eens verstand van webwinkelen hebben, bouwden een vergelijkingsite voor wijn. De naam onthoud je vanaf dit moment voor altijd: WIJNenWIJN.nl. Met diverse selectiecriteria vind je hier precies wat je zoekt in de assortimenten van de webwinkels. In twee clicks ben je in de webshop en het winkelmandje.

Het werkt naar alle tevredenheid. Ruim 71% van de consumenten wil eerst vergelijken en dan kopen. Bij wijn gaat dat natuurlijk niet alleen om de prijs, juist het vinden van wijnen die naar jouw smaak zijn vindt je nu snel en simpel. Dus ja: lekkere wijnen vind je voortaan via WIJNenWIJN.nl.