Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

Wijn zonder omfietsen: dat is heel 2010!

maandag 4 januari 2010 - 19:28:57 - Door: Karel Hoenderdos

De “omfietswijnen” van goeroe Nicolaas Klei zijn een bekend fenomeen geworden. In zijn wijngidsen betekent dit een bijzondere aanbeveling: de moeite waard en omfietsen dus naar die speciale fles! Andere goeroe’s werken met sterren, kronen of gewoon punten. Geen enkele goede wijn behoeft een krans is het gezegde en omfietsen is al helemaal niet meer van deze tijd.

De wijnwinkel van het jaar is door het bekende blad Perswijn geselecteerd en daarbij was een belangrijke voorwaarde: je moet kunnen omfietsen, want het moet een stenen winkel zijn. Ik kan haast niet geloven dan de wijngoeroes zo van de oude wereld zijn. Iedereen heeft een website, we spreken elkaar per email, we bestellen vrijwel alles on-line en voor een goede fles wijn moet ik mijn oude fiets pakken?

Wat die stenen winkels maar niet begrijpen is dat hun assortiment te klein is, de openingstijden te krap, de parkeervoorzieningen te slecht en de prijzen te hoog. Internetwijnen zijn dus de trend, en dat blijkt uit uw tevredenheid! WIJNenWIJN onderzocht de tevredenheid van wijnkopers op internet en dat is: verbluffend! Tevreden klanten die vaak bij dezelfde webwinkel opnieuw bestellen en nNieuwsbrieven die positief ontvangen worden. Geen wonder dat de fiets op stal blijft en het volume wijn via internet in 2009 verdubbeld is!

Tja, en nu de goeroes nog. Dat wordt lastig, want de dozen die bij hen aan de deur worden bezorgd komen uit het oude netwerk: de supermarkten en de stenen winkels. Ach, als we al die sterren, stippen en kronen laten voor wat ze zijn, dan kopen we goede wijn zonder krans: op internet via WIJNenWIJN.nl!