Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

Vakantiewijn

donderdag 30 juli 2009 - 20:02:22 - Door: Karel Hoenderdos

We gaan terug naar huis en we nemen mee…. Dat is het omgekeerde spel van “ik ga op reis en neem mee.” Een van de meest gebruikelijke souvenirs van onze vakantie is een paar flessen wijn uit het vakantiedorp. We dronken de wijn op de camping of op het terras, en die smaak willen we vasthouden. Begrijpelijk. Maar het is ook bekend dat dit meestal een teleurstelling is. De smaak valt tegen hoe komt dat? En: is er een alternatief?

Een van de eerste grote verschillen is natuurlijk de sfeer, de temperatuur, de omgeving en alles wat de vakantie zo aangenaam maakt. De wijn die we daar drinken is dan een bekroning op het genieten. Thuis is alles weer normaal en dan zou de wijn dus het vakantiegevoel terug moeten brengen. Die verwachting is teveel voor welke wijn dan ook. Het tweede is het transport. In een warme auto schommelt de wijn een paar dagen mee op weg naar huis. De vakantiewijn raakt dus in stress. Geef hem minstens 3 of 4 dagen absolute rust. En het derde is de bewaarwijze. De meeste doorzonwoningen hebben geen wijnkelder en dus is de gemiddelde vakantiewijn binnen een jaar over zijn hoogtepunt heen. Dat zijn de technische aspecten.

Er is een alternatief. De wijnzoekmachine van WIJNenWIJN.nl is speciaal ingericht om wijnen te vinden op land, streek en druif. Of direct op naam van het domein. Noteer de gegevens in je vakantieland en kijk welke pareltjes in Nederland geïmporteerd worden

Het voordeel is dat deze wijnen wel geschikt zijn om te verassen: de importeurs zoeken het juiste jaar en de betere domeinen uit de streek.  Met een keuze uit ruim 5000 wijnen is de kans groot dat je vakantiebestemming er bij zit! Als deze wijnen zijn direct on-line te bestellen bij de aangesloten wijnwebwinkels. Santé!