Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

Prosecco Rosé – de absolute zomerhit!

zondag 5 juli 2009 - 19:52:59 - Door: Karel Hoenderdos

De hollandse zomer is altijd hollen of stilstaan. Hollen tussen de hoosbuien door en stilstaan van de klamme hitte. Maar zelden waren de terrasjes zo vol. Op advies van staatssecretaris Huizinga blijven we namelijk dit jaar in Nederland. En wat drinken we dan: een verfrissende spumante rosé.

Ik vraag me altijd af hoe die marketing nu werkt. Zijn wij als wijnliefhebbers opeens zo enthousiast geworden op rose bubbels of zijn het de media die ons in die richting manoeuvreren? Hoewel ik erg argwanend ben over die marketingtrucs heb ik toch de indruk dat het nu anders ligt. De afgelopen jaren is rosé helemaal teruggekomen als een serieuze wijn met smaak en finesse. Het is absoluut meer dan een damesdrank.

Ook goede restaurants hebben perfecte wijn-spijscombinaties met verschillende rosé-varianten. Want er valt veel te kiezen qua kleur, geur en smaak. Wie dus nog een smaak van teleurstelling heeft overgehouden van een recente rosé daag ik graag uit het nog eens te proberen. Toen kwamen de bubbels er bij? Ja, de Italianen weten wat lekker is in de hitte. Ik zal geen prosecco drinken bij een stukje kalfsvlees maar op het terras en bij een gemengde salade is het echt feestelijk.

Maar hoe zit het dan met die marketingjongens? Die hebben gewoon de trend gevolgd. En dat is wel zo prettig, want er is veel moois in de aanbieding. Als de markt groeit in volume kan de prijs omlaag. Voor wijn-en-wijn is dat aanleiding om maar eens een mooie prijsvergelijking te maken.

Alle rosé’s uit Italië op een rijtje, van € 3,95 tot € 48,50

Zoek naar alle rosé's binnen Wijn en Wijn