Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

Aspergewijn – welke is dat?

zaterdag 9 mei 2009 - 10:22:45 - Door: Karel Hoenderdos

Er zijn bepaalde seizoenen waar de wijn minstens zo belangrijk is als het hoofdgerecht. Neem nu de kerstwijnen of de wildwijnen. De aspergetijd is altijd een fantastisch moment voor een mooie wijn. Aspergewijn is natuurlijk geen aanduiding waar we iets mee kunnen.

Toch zijn er wel een paar kenmerken waar iedereen het over eens is:
Aspergewijn is wit, zacht van smaak, terughoudend van geur, droog en koel. Het luistert nauwkeurig want de zachte aspergesmaak vraagt een zachte begeleider die toch feestelijk fris is.

Een paar wijnsoorten bieden dit palet van nature. De bekendste is de Pinot Gris (of Pinot Blanc), en dan komen we al snel bij de Elzaswijnen terecht. Dat kan haast niet mis gaan: hier komen steeds mooiere topwijnen vandaan en de Elzas ligt weer helemaal in de belangstelling.

Het Brabants Aspergenootschap (ja dat bestaat heus!) kiest jaarlijks de Aspergewijn van het jaar. Er werd blind geproefd met 6 kansrijke “aspergewijnen”. De winnaar: de Rivaner Trocken van het biologische Weingut Hubertushof uit Lieser a.d. Mosel, een moezelwijn dus.

Wel is het jammer dat deze aspergeboeren niet melden waar de zes finalewijnen te koop zijn. Dat is nu precies waar het om gaat: welke wijn kiezen de kenners voor bij de asperge? En vervolgens krijgen we een paar namen zonder verkoopadres. Een gemiste kans! Zo komt de bekroonde wijn niet bij ons op tafel.

Daarom geven wij maar ons eigen advies: de aspergewijnen 2009 die WEL te koop zijn!
Onze deelnemende webwinkels melden met trots hun aspergewijnen:

wijnvoordeel.nl

vindict.nl

Een selectie van maar liefst van drie mooie aspergewijnen:

wijnklik.nl

Ook een selectie van drie mooie witte parels:

Het is maar een selectie, want er is bij onze webwinkels eindeloos veel meer voor onvergetelijk aspergediner! Zelf selecteren? Zoek maar eens op het trefwoord Pinot Blanc!

En als volgend jaar de asperges weer rijp zijn hopen wij een nog betere service te bieden: zoeken op smaak en gerecht! Wordt vervolgd!

Reacties (1)

Reactie van Hubertushof Holland Hay Philipsen - dinsdag 16 juni 2009, 09:04:29
L.S.

Ik kom per toeval op deze site en lees de opmerking over de verkrijgbaarheid van de winnaar aspergewijn 2009 van het brabantse asperge genootschap.
Op de site van het genootschap staat voldoende informatie over deze wijn en de producent.

Maar ik kan u melden dat deze rivaner en alle andere biologische wijnen van Weingut Hubertushof bij ons te koop zijn, wij zijn n.l. de importeur.

Hubertushof Holland
Venrayseweg 151
5961 NS Horst
Hay@philipsenhorst.nl
06-5572 7826

Dus voor meer informatie en eventuele proeverij, bel of mail.

Met vriendelijke groeten,
Hay Philipsen.