Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

PAASWIJN... wat krijg ik dan?

maandag 6 april 2009 - 19:17:47 - Door: Karel Hoenderdos

Als ik hier en daar ga zoeken naar een wijn voor bij de paasbrunch dan kom ik bij PAASWIJN uit. Wat is dat? Net als er geen paaskuikens en paashazen bestaan is paaswijn natuurlijk ook een begrip waar je culinair niets mee kunt. Maar omdat we met Pasen wel graag genieten wekt het een zekere nieuwsgierigheid op. Dus: “doe mij maar twee Paaswijn!” Wat krijg ik dan?

Albert Heyn adverteert met Paaswijnen en een van onze wijn-webwinkels, Incontro, heeft een paas-wijnpakket samengesteld. Is er een bepaald kenmerk voor een paaswijn?
Wat opvalt is dat de meeste paaswijnen uit Italië komen. Nu is Italië sowieso helemaal hip en het is een oerkatholiek land, dus wie weet heeft die combinatie iets van devotie. Ik vind Pasen ook best een heftig feest. Na de moord op Jezus is er sprake van een opstanding uit de dood. Symbolisch of niet, de Matheus Passion gaat je niet in de koude kleren zitten. Dus na de Paasmis kan ik me voorstellen dat een licht tintelend opfrissertje de beste keuze is.

Volgens de reclamemakers is Pasen vooral het begin van de zomer: vrolijkheid alom, zonovergoten tuinen en terrastafels vol heerlijkheden. Goed, laten we aannemen dat Paaswijn bestaat, dat het licht tintelend fris Italiaans is en dat het uitstekend combineert met salades, visschotels, pasta’s en fruithapjes. En volgens diezelfde reclamemakers mag de Paaswijn niet meer dan vijf euro kosten. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van! Een prachtige vergelijkingssite als WIJNenWIJN.nl toont dan het actuele overzicht met 31 paaswijnen!

Reacties (1)

Reactie van w.j.h.f. - dinsdag 7 april 2009, 11:57:02
Maar welke wijn doen we nu bij de paaseieren? en de paastaart?
Fris, niet al te zoet, maar is er eigenlijk wel gele wijn, de paaskleur?
Wat te denken van champagne voor het paasfeest.