Wijn en Wijn.nl

U bevindt zich hier: Blog

Valentijnwijn voor je geliefde....

vrijdag 6 februari 2009 - 19:27:57 - Door:

Welke wijn schenk je je geliefde? Schenken in de dubbele betekenis natuurlijk: eerst als cadeau en dan als toast op de liefde! Er zijn wijnwinkels waar je een eigen etiket kunt bestellen, zo maak je van elk wijntje een Valentijncadeau, maar bij WIJNenWIJN zoeken we natuurlijk naar de échte Valentijnwijn.

De Heilige Sint Valentijn heeft zijn naam aan vele wijnen verbonden. De St.Valentin uit Zuid Tirol, de Bodegas Valentin uit Argentinië, De Tores San Valentin uit Spanje en ga zo maar door. De Nederlandse importeurs spelen hier nog niet op in. Heeft nooit iemand gedacht dat je zo’n fles in februari in huis moet hebben? Al deze wijnen zijn niet in de internetwinkels te vinden en niet in de supermarkt. Dus waar zit ik je nu lekker mee te maken….

Gelukkig is WIJNenWIJN een van de weinige sites waar je een fantastische Valentijnwijn kunt vinden. Hij kost een paar centen, maar dan heb je ook wat… (als het goed is heb je je liefje dan ook). Het is de Rol Valentin van Domain Eric Prisette uit de Bordeaux. Je kunt kiezen uit een editie 2001 voor € 81,95 of zelfs het mooie jaar 1998 voor € 153,50.

De wijnen van dit domein worden door niemand minder dan Robert Parker bekroond met 90-92 punten. Het is echt een wijn met een verhaal want Eric Prisette was een bekend voetballer tot 1994. In korte tijd heeft hij een prachtig domein van 4,6 hectare weten te ontwikkelen tot wijnen met bijzondere klasse. Maar of je geliefde daar nu echt in geïnteresseerd is valt te betwijfelen.

Ik zou het er maar eens op wagen: snel bestellen! En breng je geliefde vast op kamertemperatuur,
want 14 februari is één dag uit duizenden!

Om vast in de stemming te komen: de muur van het Chateau heeft een prachtige muurschildering!